Search
Close this search box.
Home > Nieuws > Porsche Motorsport benoemt NetApp tot exclusieve partner voor intelligente data-infrastructuur

Porsche Motorsport benoemt NetApp tot exclusieve partner voor intelligente data-infrastructuur

Delen

NetApp® breidt de relatie met Porsche Motorsport uit en is nu de exclusieve partner voor Intelligent Data Infrastructure. De toegang tot de data van Porsche Motorsport wordt hierdoor versneld en bevordert de strategische besluitvorming op het circuit. Door de uitbreiding ontstaat ook een nieuwe relatie tussen NetApp en Team Porsche Penske Motorsport in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) en World Endurance Championship (WEC), evenals de voortgezette ondersteuning voor het TAG Heuer Porsche Formule E-team.

Mede door de samenwerking met NetApp behaalde het TAG Heuer Porsche Formule E-team vier overwinningen in het Formule E-seizoen 2023-2024, waardoor het team een goede uitgangspositie heeft voor het seizoen. NetApps benadering van racedata, via zijn intelligente data-infrastructuur, geeft het Formule E-team realtime toegang tot data die Porsche nodig heeft om de racestrategie te informeren, datagestuurde besluitvorming te ondersteunen en de resultaten te verbeteren. Datagestuurde simulaties helpen het team bijvoorbeeld bij de keuze van het beste moment om de kenmerkende Formula E Attack Mode te activeren, waarbij er 50 kilowatt extra motorvermogen vrij wordt gemaakt voor een goed getimede snelheidsaanval. Met de uitgebreide samenwerking gebruikt Team Porsche Penske Motorsport de NetApp-technologie in Noord-Amerika om de data te delen en te analyseren die nodig zijn om vergelijkbare complexe beslissingen te nemen in het IWSC en WEC.

“Racen is de ultieme test voor technologie, omdat snelheid letterlijk de naam van het spel is. Alleen een intelligente data-infrastructuur levert data snel genoeg om motorsportteams te ondersteunen om een overwinningsronde te verdienen”, zegt Gabie Boko, Chief Marketing Officer bij NetApp. “Motorsporten genereren enorme datahoeveelheden tijdens en zelfs voor een race, die teams helpen hun racestrategie te ontwikkelen en te reageren op veranderende omstandigheden. De teams van Porsche Motorsport hebben betrouwbare en directe toegang tot hun data nodig om concurrerend te blijven. Als marktleider op het gebied van unified data storage heeft NetApp de unieke positie om Porsche Motorsport te ondersteunen in het delen en analyseren van data in de complexe en high-performance IT-omgeving, waar en wanneer dan ook, van de garage tot het circuit.”

Dankzij dit partnerschap heeft Porsche Motorsport in realtime toegang tot de data en kan het de prestaties van coureurs en teams ondersteunen door gebruik te maken van de toonaangevende mogelijkheden van NetApp, waaronder:

– Cloud Volumes ONTAP: Dit aanbod creëert een consistente storage-ervaring voor Porsche Motorsport in de hybride cloudomgeving, waardoor alle data van het team in de cloud geconsolideerd worden en overal toegankelijk zijn.

– BlueXP: Porsche Motorsport gebruikt deze software om een enkel besturingsvlak te creëren voor het beheer van data in de hybride cloudomgeving, inclusief de mogelijkheid om lokale kopieën van datasets te maken om low-latency analyses uit te voeren voor real-time besluitvorming op het circuit.

– Cloudback-up: Door gebruik te maken van deze mogelijkheid beschermt Porsche Motorsport de aanzienlijke investering in tijd, geld en expertise die het heeft gestoken in het creëren van data door een hoge beschikbaarheid en cyberveerkracht te garanderen.

Motorsport draait meer om technologie dan om wat dan ook. Een bekwame coureur is slechts zo goed als het voertuig en de racestrategie hem mogelijk maken”, zegt Carlo Wiggers, directeur teammanagement, zakenrelaties en esports bij Porsche Motorsport.

“NetApp helpt ons uit te blinken door de intelligente data-infrastructuur te voeden die onze data precies daar brengt waar ze het meest van pas komen. Onze teams reizen de hele wereld over voor race-evenementen, maar hebben nog steeds een verbinding met de data nodig die door onze thuisbasis in Duitsland worden gegenereerd. NetApp bewees keer op keer dat het die data betrouwbaar en snel kan leveren, wat ons het vertrouwen geeft om onze samenwerking uit te breiden naar de IWSC- en WEC-evenementen in Noord-Amerika.”

Delen

Vision and Robotics nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen binnen de robotica en kunstmatige intelligentie via onze digitale nieuwsbrief. Meld je gratis aan en ontvang deze elke maand in je mailbox!

[forminator_form id="379"]